Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:18

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση του διοικητή της Federal Reserve, Alan Greenspan, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της BHP Billiton οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών.

«Ο,τι είναι θετικό για την οικονομία των ΗΠΑ είναι θετικό και για τις εξαγωγικές εταιρείες», ανέφερε ο Hiroshi Uchida, ο οποίος διαχειρίζεται 17 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Τα σχόλια του Greenspan για την οικονομία είναι πολύ αισιόδοξα». Ο ίδιος προτιμά μετοχές εταιρειών όπως της Denso Corp. που κατασκευάζει εξαρτήματα αυτοκινήτων και η οποία κερδίζει μερίδιο στις αγορές του εξωτερικού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές στην περιφέρεια, κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 90,12 μονάδες στις 12:32' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Μέσα σε έξι συνεδριάσεις ο δείκτης κέρδισε συνολικά ποσοστό 2,8%.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία αναρριχήθηκε κατά 1,2% φθάνοντας στις 10.487,96 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 3.324,70 μονάδες.

Στη Ν. Ζηλανδία ο NZSX 40 Index κινείτο πτωτικά, τη στιγμή που στην Ινδονησία ο Jakarta Composite Index και στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα