Credit Suisse : Αύξηση των κερδών για τέταρτο τρίμηνο

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 11:07

ΑΥΞΗΣΗ για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Ελεβετίας, Credit Suisse Group, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και την ανάκαμψη των διεθνών αγορών, που τόνωσαν τα έσοδά της από την ιδιωτική τραπεζική (investment banking), αλλά και τη διαχείριση κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 1,17 δισ. ελβετικά φράγκα (950 εκατ. δολ.) ή 93 σεντίμ ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, έναντι ζημίας 950 εκατ. ελβετικών φράγκων ή 80 σεντίμ πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 831 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Όπως η UBS AG και η Deutsche Bank AG, έτσι και η Credit Suisse, ευνοήθηκαν από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και την ανάκαμψη των αγορών διεθνώς οι οποίες τόνωσαν τις αμοιβές από τις αγοραπωλησίες ομολόγων και μετοχών. Οι επικεφαλής της τράπεζας, John Mack και Oswald Gruebel την οδήγησαν στην πιο κερδοφόρα χρονιά από το 2000 μετά από ζημίες ύψους 3,3 δισ. ελβετικών φράγκων που είχε εμφανίσει το 2002.

Οι μετοχές της κέρδισαν πέρυσι συνολικά ποσοστό 51% και υπερέβησαν τα κέρδη των μετοχών της UBS που κέρδισαν 26%. Από το 2000 η UBS είχε καλύτερες επιδόσεις, καθώς θα διανείμει μέρισμα υψηλότερο του 40%, ενώ οι μετοχές της Credit Suisse είχαν απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα