Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:44

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές του εταιρειών τηλεπικοινωνιών, όπως της KDDI Corp., καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για την αύξηση των συνδρομών φέτος, μετά την άνοδό τους σε ποσοστό της τάξης του 20% τον Δεκέμβριο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νέοι συνδρομητές για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας στο Internet και τηλεφώνων θα αυξηθούν μέσα στο έτος», ανέφερε ο Naohiko Sasaki, ο οποίος διαχειρίζεται 3,4 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Kokusai Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοτας : «Τα χειρότερα έχουν περάσει και οι επενδυτές θα αρχίσουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών τους επόμενους μήνες». Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μετοχές του χαρτοφυλακίου του.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 1.037,57 μονάδες στις 12:55' μ.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αποτελούσαν περίπου το 1/4 των συνολικών κερδών του δείκτη. Ο Nikkei σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 10.504,58 μονάδες.

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές της AviChina Industry & Technology Co. οδηγούσαν την άνοδο των μετοχών εκείνων των εταιρειών που θα συμπεριληφθούν στους δείκτες Morgan Stanley Capital International Inc.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας, σε ποσοστό 1,5%. Ράλι ανόδου έκαναν οι μετοχές της Chang Hwa Commercial Bank, καθώς εικάζεται ότι η τράπεζα ενδέχεται να εξαγοραστεί από την Chinatrust Financial Holding Co.

Ανοδικά κινούντο οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της BHP Billiton και της Jiangxi Copper Co., μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα επτά ετών, εν αναμονή της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Ολοι οι δείκτες κινούντο ανοδικά στην Ασία, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και το Χονγκ Κονγκ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταριειών της περιφέρειας, σημείωνε κέρδη για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση και σε ποσοστό 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα