Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 11:35

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ είναι το κλίμα στη Σοφοκλέους κατά το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης με την αξία των συναλλαγών να φθάνει μόλις τα 13,5 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται αυτή την ώρα (11:33) στις 2.457,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,13%.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 92 ενισχύονται, 101 υποχωρούν και 61 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή των ΚΑΕ ενισχύεται οριακά κατά 0,12%. Η εν λόγω εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματά της για το 2003 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/16/875405.htm .

Η μετοχή της Cosmote σημειώνει άνοδο κατά 0,86% στον απόηχο της είδησης ότι ο νορβηγικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Telenor ματαιώνει τα σχέδιά του για την πώληση του μεριδίου 9% που κατέχει στη θυγατρική του ΟΤΕ. Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,16%.

«Διεξάγονται κάποιες συνομιλίες, όμως προς το παρόν έχουν "παγώσει"» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Telenor, Γιον Φρέντρικ Μπάκσαας, σε δηλώσεις του στο Reuters. «Σίγουρα δεν είμαστε εκπρόθεσμοι. Χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αναμένεται να σημειώσουν έντονη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο κ. Μπάκσαας.

Αντιθέτως, ο τίτλος της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 0,76%. Όπως επισημαίνουν πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Ενεργείας της Βουλγαρίας, η γειτονική χώρα αναμένεται να συγκεντρώσει πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για το 67% των επτά κρατικών εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι 5 προσφορές αναμένεται να υποβληθούν από την ιταλική Enel, τη γερμανική Ε.ΟΝ, την τσεχική CEZ, την αυστριακή EVN, καθώς και από τη ΔΕΗ. Εξάλλου, η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα κάτω την αξιολόγησή της για τη μετοχή της ΔΕΗ, στο «hold» από «buy».

Η μετοχή της Εθνικής παραμένει αμετάβλητη στα 23,02 ευρώ. Έλληνες και ξένοι αναλυτές επιφύλαξαν θετική υποδοχή στα αποτελέσματα της παραπάνω τράπεζας. Πιο αναλυτικά, η Merill Lynch προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή το 2004, η Eurobank ανέφερε ότι η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βραχυπρόθεσμα. Η Marfin ωστόσο διατήρησε την ουδέτερη σύστασή της, θεωρώντας τη μετοχή υπερτιμημένη.

Ειδικότερα η Eurobank AXE, ύστερα από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική, θεωρεί την αποτίμησή της δίκαιη και δίνει εκ νέου σύσταση «market perform». Σε θετική αναθεώρηση των καθαρών κερδών κατά 5% υψηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεων για το σύνολο του 2004 προχώρησε η Eurobank Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της.

Υστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας, οι αναλυτές της Eurobank ΑΧΕ εκτιμούν ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 1.417 εκατ. ευρώ από 1.340 εκατ. ευρώ όπως ήταν οι προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η αύξηση αποδίδεται στην ιδιαίτερα θετική ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής. Η Eurobank ΑΧΕ προβλέπει αύξηση των εσόδων από προμήθειες κατά 2% στα 412 εκατ. ευρώ από 407 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω εκτιμήσεων οι αλλαγές αυτές οδηγούν σε αναβάθμιση των προβλέψεων των κερδών ανά μετοχή κατά 20% στα 1,74 ευρώ από 1,44 που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Τέλος, η μετοχή της Coca Cola 3E σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,11%. Η Eurobank Securities προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου κατά 8,6% για τη μετοχή της Coca Cola 3E μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας. Η Eurobank ΑΧΕ έθεσε τιμή-στόχο τα 23,62 ευρώ για τη μετοχή της Coca Cola 3E, ενώ επανέλαβε τη σύσταση «Outperform».

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2003 που ανακοίνωσε η Coca Cola 3Ε, επισήμανε ότι ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις της, ενώ ανώτερα των εκτιμήσεών της ήταν τα EBITDA, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 664,7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Eurobank Securities αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το 2004. Εκτιμά ότι τα EBITDA το 2004 θα ανέλθουν σε 741,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,6% έναντι του 2003. Οσον αφορά τα κέρδη αύξησε τις προβλέψεις της κατά 13,2% και εκτιμώντας ότι θα ανέλθουν στα 149,3 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα