Κομισιόν: Ενα στάδιο πριν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 11 κράτη της Ε.Ε. για τη ναυσιπλοϊα

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2001 18:13
UPD:18:16

Αιτιολογημένη γνώμη, που είναι το τελευταίο στάδιο πριν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και άλλα δέκα κράτη μέλη επειδή δεν έχουν ενσωματώσει κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, και τη Βρετανία επειδή δεν έχουν ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία (99/97/ΕΚ) για τους υποχρεωτικούς ελέγχους των πλοίων στα λιμάνια. Με την οδηγία αυτή τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να δημοσιεύουν τουλάχιστον μια φορά το μήνα καταλόγους με πληροφορίες για τα πλοία στα οποία απαγορευθηκε ο απόπλους για λόγους ασφαλείας και να δημοσιεύουν καταλόγους με τα πλοία που επιθεωρούνται.

Σημειώνεται, ότι εάν δεν δοθεί ικανοποιητική απάντηση από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες μέλη εντός δύο μηνών από την παραλαβή της αιτιολογημένης γνώμης, η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την παραπομπή της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα