Με μικρά κέρδη έκλεισε η Wall Street

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:23
UPD:22:24
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας. Από τη μία οι επενδυτές αποτύπωσαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ, αλλά από την άλλη κράτησαν επιφυλακτική στάση μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve, Τζ. Γέλεν, για την πιθανή αύξηση των επιτοκίων. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκαν κατά 0,20% στις 17.712,66 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,57% στις 4.891,22 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισαν ανοδικά κατά 0,24% στις 2.061,02 μονάδες.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ανέφερε ότι η τράπεζα εξετάζει "σοβαρά" το ενδεχόμενο να αρχίσει να περιορίζει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της  αι να αυξήσει τα επιτόκια. Η ίδια πρόσθεσε ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή φέτος, αλλά η κεντρική τράπεζα θα κινηθεί προσεκτικά. 

Στο ταμπλό, η BlackBerry σημείωσε κέρδη 2,7%, καθώς εξέπληξε την αγορά με τα κέρδη που ανακοίνωσε το τελευταίο τρίμηνο χρήσης. Η BlackBerry ανακοίνωσε κέρδη 28 εκατ. δολ. ή 5 cents ανά μετοχή από ζημιές 148 εκατ. δολ. ή 28 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στον αντίποδα, η GameStop υποχώρησε κατά 1,1%, καθώς τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά. Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι και τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους θα κινηθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 2,2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2014, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα