«2004»: Οι εκκρεμότητες στην Διυπουργική

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 19:05
UPD:20:10

Επί τάπητος τέθηκαν οι εκκρεμότητες για την Ολυμπιακή προετοιμασία κατά τη διάρκεια της τελευταίας, πριν τις εκλογές, συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ενόψει και της άφιξης του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, τόσο ο κ. Χυτήρης όσο και ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε σε τεχνικό επίπεδο ούτε και στο χρονοδιάγραμμα για το σκέπαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τη ΔΟΕ. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ σε δηλώσεις του στην ελληνική υπηρεσία του BBC http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/17/875974.htm δεν έκρυψε την ανησυχία του για το έργο, αν και όπως πρόσθεσε «οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία με ή χωρίς το θόλο».

Για τη σκεπή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, ο υπουργός Πολιτισμού, παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι ο ανάδοχος (Ιντρακόμ Κατασκευές, ΔΙΕΚΑΤ, Μοχλός) δήλωσε αδυναμία εφαρμογής μίας τεχνικής λύσης που είχε επιλεγεί. «Εντός των προσεχών ημερών θα καταλήξουμε στην επιλογή μιας άλλης εφικτής λύσης, η οποία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο ή στην εφαρμογή μίας εναλλακτικής μεθόδου, η οποία μας επιτρέπει να έχουμε τη σκίαση που απαιτεί η τηλεόραση».

Για το πρόβλημα της Μαραθώνιας Διαδρομής, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε στη συνεδρίαση ότι έχει βρει τη νομική λύση, ώστε να κηρυχθεί έκπτωτη η κατασκεαστική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο.

Για το θέμα της φιλοξενίας επισήμων και μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, μετά τη διαδικασία πτώχευσης των τριών κρουαζιερόπλοιων της ROC, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου ενημέρωσε τη Διυπουργική ότι ήδη έχουν βρεθεί ισάριθμες καμπίνες σε άλλα κρουαζιερόπλοια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα