Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:17

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. και της Advantest Corp., μετά τη μείωση της ζήτησης για εξαρτήματα chip τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.

Οι εξαγωγικές εταιρείες, όπως της Nissan Motor Co. και της Sharp Corp. σημείωναν κέρδη, καθώς το γιέν οδεύει προς τις μεγαλύτερες απώλειες σε εβδομαδιαία βάση μετά από χρονικό διάστημα οκτώ ετών έναντι του δολαρίου, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των εξαγωγέων.

«Φαίνεται ότι οι μετοχές της τεχνολογίας έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν να δώσουν και ενδέχεται να δούμε μία υποχώρηση», ανέφερε ο Takashi Miyazaki, ο οποίος διαχειρίζεται 17 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «H υποχώρηση του γιέν απαλύνει την κατάσταση για τους εξαγωγείς και ειδικότερα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι μετοχές των οποίων γίνονται περισσότερο ελκυστικές».

Ο Nikkei έχανε 42,70 μονάδες, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 10.711,10 μονάδες στη 1:39' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 1,36 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 1.058,15 μονάδες, μετά από άνοδο που σημείωσε σε ποσοστό 0,2% νωρίτερα σήμερα.

Μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα ο Topix έχει κερδίσει ποσοστό 1,6% και ο Nikkei ποσοστό 1,4%. Και οι δύο δείκτες οδεύουν να κλείσουν με τα μεγαλύτερα κέρδη σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που είχε να συμβεί από τις 23 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα