Bridgestone Corp. : Χαμηλότερες πωλήσεις το 2004

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 11:12

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 16% των καθαρών της κερδών εκτιμά ότι θα εμφανίσει φέτος η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ελαστικών στον κόσμο, Bridgestone Corp., καθώς οι τιμές του καουτσούκ σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου, επηρεάζουν αρνητικά τα έσοδά της εκτός χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησής της προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο, η Bridgestone αναφέρει ότι τα καθαρά της κέρδη ενδέχεται να υποχωρήσουν σε ποσοστό 16%, φθάνοντας στα 75 δισ. γιέν (697 εκατ. δολ.) τη φετινή χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και οι πωλήσεις της να μειωθούν κατά 0,2% στα 2,3 τρισ. γιέν.

Το 2003 τα κέρδη της εταιρείας σχεδόν υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 88,7 δισ. γιέν ή 102,56 γιέν ανά μετοχή, από 45,4 δισ. γιέν ή 51,89 γιέν ανά μετοχή. Τα αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση του 2003 ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Οι πωλήσεις της Bridgestone στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά, καθώς ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota Motor Corp., απέκτησαν μερίδιο ρεκόρ και η εταιρεία προσφέρθηκε να προχωρήσει σε διακανονισμό με το θέμα που είχε προκύψει αναφορικά με την ανάκληση των ελαστικών της το 2000.

Σημειώνεται ότι η Bridgestone επεκτείνεται στις αγορές της Ασίας, όπως στην Κίνα για παράδειγμα, όπου προγραμματίζει να δημιουργήσει δικό της εργοστάσιο φέτος. Τα αποτελέσματά της ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά φέτος από την αύξηση στις τιμές του καουτσούκ.

Οι μετοχές της κέρδισαν 0,4% σήμερα και έκλεισαν στα 1.564 γιέν η μία στο Τόκυο. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα