Μίνι ράλι στη Wall Street «δια χειρός» Fed

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 22:19
UPD:22:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, ανατρέποντας το αρνητικό ενδοσυνεδριακό κλίμα, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι δεν θα υπάρξει άμεσα αύξηση επιτοκίων, αν και η νομισματική πολιτική έχει τεθεί σε διαδικασία αναθεώρησης. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,27% στις 18.076,19 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,92% στις 4.982,83 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,21% στις 2.099,42 μονάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που επακολούθησε της διήμερης συνεδρίασης της Νομισματικής Επιτροπής της Fed  FOMC), αφαιρείται η λέξη «υπομονετική» για την έναρξη της διαδικασίας για την σταδιακή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Όπως, άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει η επικεφαλής της Fed, Τ. Γέλεν σε πρόσφατες δηλώσεις της, η αφαίρεση της φράσης αυτής σημαίνει ότι στις επόμενες δύο συνεδριάσεις θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης του επιτοκίου.

Έτσι οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πλέον ότι αυτή θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο, ή αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. 

Στο ταμπλό, η Adobe Systems υποχώρησε κατά 3,5%, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου τους αναλυτές. Επίσης, ανέφερε ότι τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 41-47 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 48 σεντς.

Στον αντίποδα, η Oracle ενισχύθηκε κατά 2,9%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματός της. Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι τα έσοδα του προηγούμενου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6%, αν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις από την αύξηση του δολαρίου.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσε η Bank of America, το ποσοστό των διαχειριστών κεφαλαίων που κατέχουν αμερικανικές μετοχές είναι πλέον μικρότερο από εκείνο που κατέχουν τίτλους στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι διαχειριστές έχουν αποσύρει από την αρχή του έτους περί τα 14 δισ. δολάρια από τις αμερικανικές μετοχές, ενώ έχουν διοχετεύσει περί τα 29 δισ. δολάρια στις διεθνείς μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα