Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 10:30
UPD:10:36

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη έπειτα από τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street και ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.519,6 μονάδες μειωμένος οριακά κατά 0,10%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.720,26 μονάδες με απώλειες 0,29% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.047,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,53%.

Η μετοχή της Siemens, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, υποχωρεί κατά 1,1%. Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας προέβη στην εκτίμηση ότι οι τιμές των κινητών τηλεφώνων ενδέχεται να μειωθούν μέχρι 10% φέτος λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Η μετοχή της ομοειδούς φινλανδικής εταιρείας Nokia υποχωρεί κατά 1,2%.

Μεγαλύτερη πτώση, άνω του 5%, σημειώνει η μετοχή της ελβετικής εταιρείας χημικών Clariant. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε πώληση ιδίων μετοχών και στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία για το μήνα Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στο 97,6 από 97,5 τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα, η γαλλική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες των γάλλων καταναλωτών αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 2% τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση. Η αύξηση αυτή ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων και οφείλεται κυρίως στην έντονη ζήτηση για είδη ένδυσης λόγω των εκπτώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα