Πτωτική εκκίνηση για τη Wall Street

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 16:14
UPD:16:14
REUTERS/LUCAS JACKSON

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ειδικότερα, στις 16:11, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,79% στις 17.835,56 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,20% στις 4.919,60 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,51% στις 2.070,42 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Weight Watchers International υποχωρεί κατά 6,6%, μετά την σύσταση της Credit Suisse για πώληση των μετοχών της.

Επίσης, η Macerich σημειώνει απώλειες 3,3%, μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων που δέχτηκε από την Simon Property Group, εκτιμώντας ότι υποτιμά την αξία του ενεργητικού της.

Στον αντίποδα, η American Airlines Group κερδίζει 5,9%, καθώς η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα την εντάξει στον βασικό της δείκτη, εξαιτίας της αύξησης της κεφαλαιοποίησής της.

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση των μελών της FOMC της Federal Reserve, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ρητορική που θα χρησιμοποιήσει αναφορικά με τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία.

«Βουτιά» 17% σημείωσε η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, κυρίως εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα βορειοανατολικά και κεντροδυτικά της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα