Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 16:14

Πτωτική εκκίνηση για τη Wall Street

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ειδικότερα, στις 16:11, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,79% στις 17.835,56 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,20% στις 4.919,60 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,51% στις 2.070,42 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Weight Watchers International υποχωρεί κατά 6,6%, μετά την σύσταση της Credit Suisse για πώληση των μετοχών της.

Επίσης, η Macerich σημειώνει απώλειες 3,3%, μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων που δέχτηκε από την Simon Property Group, εκτιμώντας ότι υποτιμά την αξία του ενεργητικού της.

Στον αντίποδα, η American Airlines Group κερδίζει 5,9%, καθώς η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα την εντάξει στον βασικό της δείκτη, εξαιτίας της αύξησης της κεφαλαιοποίησής της.

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση των μελών της FOMC της Federal Reserve, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ρητορική που θα χρησιμοποιήσει αναφορικά με τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία.

«Βουτιά» 17% σημείωσε η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, κυρίως εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα βορειοανατολικά και κεντροδυτικά της χώρας.