Θέμα Grexit θέτει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 19:10
UPD:19:14
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς (φωτ. αρχείου) υποστήριξε ότι οι δηλώσεις από ελληνικής πλευράς προς την κατεύθυνση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ «κάθε άλλο παρά βοηθούν».

Θέμα «Grexit» επανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, με δηλώσεις του στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί ένα σενάριο που πρέπει να αποκλείεται, αλλά το τελείως αντίθετο».

Προς τούτο θεωρεί πιο σκόπιμο να υπάρξει μια συνολική θεώρηση παράλληλα με τις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών και ο ίδιος ευελπιστεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Όπως είπε ο επικεφαλής της αυστριακής Διπλωματίας, πέρα από το θέμα του ευρώ, ένα μεγάλο πρόβλημα, κατά την άποψή του, είναι και ο τόνος που στο μεταξύ μεταφέρει η Ελλάδα στην ΕΕ. Όπως είπε, η ΕΕ ζει από ένα πνεύμα συναίνεσης και από μια συμπεριφορά πλήρους σεβασμού μεταξύ των μελών της και άρα η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο πνεύμα της ΕΕ.

Ειδικότερα υποστήριξε ότι οι δηλώσεις από ελληνικής πλευράς προς την κατεύθυνση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ «κάθε άλλο παρά βοηθούν». Όπως είπε, ο ίδιος τις θεωρεί «πολύ περιττές».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα