Τουσκ: Βλακώδες σενάριο το Grexit

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 10:22
UPD:12:06
EPA/OLIVIER HOSLET

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -ως ατύχημα ή ό,τι άλλο- είναι «ένα βλακώδες σενάριο που πρέπει να αποτραπεί», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες. 

«Οι συνέπειες δεν θα ήταν μόνο οικονομικές, μία ελληνική έξοδος θα ήταν το πιο δραματικό κεφάλαιο σε ολόκληρη την ιστορία της Ε.Ε.» λέει ο κ. Τουσκ και συμπληρώνει: «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αυτό είναι αδιαμφισβήτο».

Ο Ευρωπαίος αξιαμτούχος υπενθυμίζει ότι και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα παρεξηγήσεων, ατυχημάτων και ανόητων τηλεφωνημάτων.

«Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί στο γεωπολιτικό πλαίσιο», συνεχίζει και σημειώνει ότι λόγω της κρίσης στην Λιβύη, της εύθραυστης κατάστασης στα Βαλκάνια, στην Μολδαβία, στην Τρανσδνειστερία και στην Κύπρο, «μια τόσο δραματική πράξη, όπως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή». 

Τέλος ο κ. Τουσκ καλεί όλους τους παράγοντες να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό και διαμηνύει ότι αποτελεί «εμμονή» του, η διατήρηση της Ε.Ε. ενωμένης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα