Πρώτα βήματα ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 18:51

Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Βερελή η κοινή υπουργική απόφαση για τη προκήρυξη του Προγράμματος με τίτλο «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων για τη δημιουργία σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης» που αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (wireless hotspots) -το ταχύ και ασφαλές Ιντερνετ.

Η ανάπτυξη σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης σε χώρους (ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, πανεπιστήμια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μουσεία ή αρχαιολογικοί χώροι) που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό χρηστών/επισκεπτών αποτελεί μια από τις πλέον γοργά αναπτυσσόμενες διεθνείς πρακτικές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που θα εγκριθούν προς επιχορήγηση ανέρχεται στα 20.000.000 ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν περί τις 400 επιχειρήσεις, οι οποίες και ενισχύονται με βάση τον κανόνα deminimis με 50% για προτάσεις ύψους έως 200.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 30η Μαΐου 2004.

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό του προγράμματος δίνεται στο διαδικτυακό τόπο της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ ( www.ktpae.gr ). Να σημειωθεί ότι η υποβολή των προτάσεων θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα