Εβδομάδα ανακοινώσεων από τις εισηγμένες

Οικονομικά στοιχεία από ΕΧΑΕ, Motor Oil, όμιλο Μυτιληναίου, Σαράντης, Alpha bank και Τράπεζα Πειραιώς
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 12:44
UPD:12:45
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Εβδομάδα σημαντικών ανακοινώσεων οικονομικών μεγεθών είναι η τρέχουσα, ξεκινώντας σήμερα με την ΕΧΑΕ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο μέρισμα και στην επιστροφή κεφαλαίου που πιθανόν θα προταθεί σε προσεχή έκτακτη Γενική συνέλευση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx τα κέρδη της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 21,1 εκατ. το 2014, από 32,3 εκατ. το 2013, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται στα 47 εκατ. ευρώ, από 81,5 εκατ. το 2013.

Παράλληλα η Euroxx προβλέπει ότι η εταιρεία θα επιστρέψει στους μετόχους συνολικά 0,25 ευρώ ανά μετοχή (μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου). Η χρηματιστηριακή μειώνει στα 6,50 ευρώ από 7 την τιμή-στόχο και διατηρεί τη σύσταση overweight.

Επίσης καθώς οδεύουμε προς το τέλος της προθεσμίας δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των εισηγμένων. Σήμερα επίσης αναμένεται η δημοσίευση του δ’ τριμήνου της Motor Oil, ενώ την αμέσως επόμενη θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Την προσεχή Τετάρτη 18/3 ανακοινώνει πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο όμιλος Μυτιληναίου, με αποτελέσματα που θα κινηθούν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στην τελική γραμμή και θα συνοδευτούν από μέρισμα, ενώ υψηλό μέρισμα αναμένεται και από τη ΜΕΤΚΑ.

Στο τέλος της ίδια ημέρας ανακοινώνει ο Σαράντης το τελευταίο τρίμηνο του 2014, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερα υψηλή κερδοφορία με πολλές εξαγωγές και ευρύτερα διεθνείς πωλήσεις (60% στο σύνολο).

Την Πέμπτη 19/3 ανακοινώνουν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε επισφάλειες και καταθέσεις.

Επίσης, την Παρασκευή λήγουν τα συμβόλαια δεικτών και μετοχών για τον Μάρτιο (triple witching), ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν και οι αναδιαρθρώσεις του Eurostoxx-600, με το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς να επικεντρώνεται στις διαγραφές των μετοχών από τον δείκτη της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΕΧΑΕ
  • ΜΟΗ
  • ΜΥΤΙΛ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα