Αυξημένα κατά 58% τα κέρδη της HSBC στo β’ εξάμηνο του 2003

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2004 13:32
UPD:13:34

ΑΥΞΗΜΕΝΑ κατά 58% ήταν το β’ εξάμηνο του 2003, τα κέρδη της HSBC Holdings Plc, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως σε μετοχική αξία, χάρη στην εξαγορά της Household International Inc (ύψους 15,5 δισ. δολαρίων).

Τα καθαρά κέρδη της HSBC ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ των 4,67 δισ. δολαρίων από 2,96 δισ. δολάρια το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 4,46 δισ. δολαρίων.

Με την απόκτηση τον περασμένο Μάρτιο, της Household, αμερικανικής τράπεζας με έδρα το Ιλλινόις, η ΗSBC εξασφάλισε 50 εκατομμύρια νέους πελάτες στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η μετοχή της HSBC τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει ενισχυθεί 30%, με τη συνολική μετοχική αξία της εταιρείας να ανέρχεται στα 178 δισ. δολάρια έναντι 258 δισ. δολαρίων της Citigroup.

Τα τελευταία πέντε χρονια η HSBC έχει δαπανήσει περισσότερα από 46 δισ. δολάρια σε εξαγορές τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η ιδιαιτέρως επιτυχημένη εξαγορά της Household, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της κερδοφορίας της HSBC.

H βρετανική τράπεζα πλέον επικεντρώνει τη στρατηγική της σε εξαγορές μικρότερου βεληνεκούς (κάτω των 5 δισ. δολαρίων) και στην ενίσχυση της κερδοφορίας των υπαρχόντων δραστηριοτήτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα