Μια διαφορετική Ελλάδα στο Mobile World Congress

Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τις εντυπώσεις - Ποιες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και ποιες διαδικτυακές υπηρεσίες ξεχώρισαν - Τι δήλωσαν στη
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 14:53
UPD:14:53
REUTERS/GUSTAU NACARINO

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διήρκεσε το MWC, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν πολλές εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Από την έντυπη έκδοση

Μια διαφορετική Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του φετινού Mobile World Congress (MWC) στο ελληνικό περίπτερο της μεγάλης έκθεσης-συνέδριο για την κινητή τηλεφωνία, τις νέες τεχνολογίες και τις τάσεις στη Βαρκελώνη, την προηγούμενη εβδομάδα.

Περί τους 35 φορείς, εταιρείες καταξιωμένες, νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με εφαρμογές πολλά υποσχόμενες, εταιρείες που μόλις έχουν κάνει τα πρώτα βήματά τους και αναζητούν συνεργάτες και πελάτες από τη διεθνή αγορά, αλλά και το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Δημόκριτου που δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή καινοτόμων υπηρεσιών και εφαρμογών, συνομίλησαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.

Την οργάνωση του ελληνικού περιπτέρου έκανε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας μέσω του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών, ενώ συνδιοργανωτής ήταν το Enterprise Greece.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Innovathens, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι στρατηγικός εταίρος του ΣΕΚΕΕ.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διήρκεσε το MWC, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν πολλές εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το κυριότερο ωστόσο είναι πως οι ελληνικές ιδέες-εφαρμογές απέσπασαν τα θετικά σχόλια αρκετών σημαντικών στελεχών του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας, ενώ δεν είναι αμελητέες οι περιπτώσεις όπου οι επαφές θα συνεχιστούν και πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν την πρόοδο μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα