Θετικό το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 17:56

Ανοδικά κινούνται από την αρχή της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Αυτή την ώρα (17:55') ο Dow Jones βρίσκεται στις 9.957 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%, ο Nasdaq στις 2.019 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,35% και ο Standard & Poor's στις 1.144,38 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,39%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται σε μετοχές εταιρειών από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο μετά τις σημερινές, αισιόδοξες εκτιμήσεις της φινλανδικής Nokia για τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο ανακοίνωσε το πρωί ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο ενδεχομένως να ξεπεράσουν τους αρχικούς της στόχους, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις της θα σημειώσουν αύξηση 20% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Nokia ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 6,9% δίνοντας σημαντική ώθηση σε μετοχές ομοειδών εταιρειών. Η μετοχή της Motorola σημειώνει άνοδο 2,16%.

Αντιθέτως, απώλειες (2,9%) καταγράφει και σήμερα η μετοχή της Compaq η οποία χθες έχασε πάνω από 12% της αξίας της εν μέσω ανησυχιών ότι η συμφωνία συγxώνευσης με τη Hewlett-Packard θα καταρρεύσει. Η μετοχή της τελευταίας υποχωρεί κατά 1,9%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 21:15' ώρα Ελλάδος η απόφαση της Fed για το θέμα των επιτοκίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί απόψε στην ενδέκατη μείωση του βασικού της επιτοκίου από την αρχή του έτους, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα