Ήπια άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 14:13
UPD:14:13
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με ήπια κέρδη κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να έχει ξεπεράσει τη νευρικότητα την οποία προκαλούν οι έντονες διεργασίες που παρατηρούνται σε κυβερνητικό επίπεδο εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Στις 14:08, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,56% στις 862,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 30,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,83% στις 256,12 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,57% στις 724,97 μονάδες.

Στο μεταξύ, η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης του σχεδίου με τις μεταρρυθμίσεις σε επτά άξονες οι οποίες περιλαμβάνονται στη νέα επιστολή που έστειλε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους θεσμούς και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.

Θετικά λειτουργούν και οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες και πως δεν συντρέχει «απολύτως κανένας κίνδυνος». Όπως είπε, οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διασφαλίζεται η ρευστότητά τους και δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις.

Στο ταμπλό τώρα, πέντε μετοχές του FTSE 25 στηρίζουν το θετικό πρόσημο. Η Πειραιώς κερδίζει 3,56%, η Alpha Bank είναι στο +2,82%, η Eurobank στο +2,33%, η Jumbo στο +2,32% και η MIG στο +2,22%. Θετικά επιδρούν και τα κέρδη της Τιτάν, της ΜΕΤΚΑ, των Ελληνικών Πετρελαίων και του ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, μάχη προσήμου δίνει η μετοχή της Εθνικής, η οποία βρίσκεται στα 1,34 ευρώ, καθώς το Συμβούλιο της Επικτατείας έκρινε μη νόμιμο μέρος του επενδυτικού σχεδίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αρνητικές είναι οι παρουσίες του ΟΤΕ, στο -0,22%, της Βιοχαλκο στο -0,59%, της Aegean στο -0,67% και της Ελλάκτωρ στο -1,20%. Απώλειες 2,12% καταγράφει η ΓΕΚ Τέρνα, η Folli Follie είναι στο -1,43% και η Τέρνα Ενεργειακή στο -1,08%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα