Βερολίνο: Χρήματα στην Ελλάδα μόλις ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 13:34
UPD:13:47
REUTERS/YVES HERMAN

Μήνυμα προς την Ελλάδα ότι όσο πιο γρήγορα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαμηνύοντας πάντως ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, λέγοντας ότι, αν η χώρα εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα νωρίτερα, τότε μπορεί να λάβει νωρίτερα βοήθεια.

Ο κ. Γέγκερ επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, αν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

«Ένα είναι ξεκάθαρο, δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση μετά τον Ιούνιο», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Βόλγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει νωρίτερα, πως δεν θα υπάρξει απόφαση στο Εurogroup της Δευτέρας για εκταμίευση μέρους δόσης στην Ελλάδα δεδομένου ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση θα πρέπει προηγουμένως να αξιολογηθούν και θα κοστολογηθούν από τους εκπροσώπους των δανειστών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα