Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 13:03
UPD:13:16
EPA/STR

«Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια αυτά. Αυτό περιμένουμε και δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς αυτό, ανέφερε (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη αποπληρωμής, στο ακέραιο, των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt,

«Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια αυτά. Αυτό περιμένουμε και δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς αυτό, ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως μια ονομαστική άφεση χρέους για την Ελλάδα θα ήταν οικονομικά ανέφικτη και πολιτικά αδύνατη. «Η Ευρωζώνη δεν είναι ζώνη μεταβίβασης χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφρε πάντως ότι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς μια ακόμη επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ακυρωθεί η πρόοδος σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Η αλλαγή πορείας στην Αθήνα «με ανησυχεί πολύ» επεσήμανε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM χαρακτήρισε ακόμη «απαράδεκτη» την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη στάση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπάρχει «θεμελιώδης διαφορά» σχετικά με την οικονομικοπολιτική στρατηγική.

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσο το δυνατόν συντομότερα και να ενθαρρύνει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τους φόρους τους προκειμένου να συντηρήσουν τα κρατικά ταμεία, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το σημείο λείπει μια ξεκάθαρη δέσμευση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα