Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Στις τράπεζες και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2004 11:20
UPD:11:22

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται και σήμερα σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:15) κατά 0,57% έχοντας φθάσει τις 2.460,17 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 12,32 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 107 σημειώνουν άνοδο, 48 υποχωρούν και 67 παραμένουν αμετάβλητες.

Τον υψηλότερο τζίρο σημειώνουν οι μετοχές: Alpha Leasing, ΟΤΕ, EFG Eurobank, Alpha Bank, Goody’s και ΟΠΑΠ.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,08%. Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες επενδύσεων και εκδόσεων – εκτυπώσεων.

Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται κατά 1,63%. Ανοδο άνω του 1% σημειώνει επίσης η μετοχή της Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου.

Η Merrill Lynch χαρακτηρίζει την Alpha Bank ως την πιο «ελκυστική» τράπεζα στην ελληνική αγορά η Merrill Lynch, ενώ διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή.

Οπως αναφέρεται σε χθεσινή έκθεση, ο τίτλος της τράπεζας διαπραγματεύεται με p/e 12,8 για τα κέρδη του 2005 έναντι 13,5 του συνόλου του κλάδου, ενώ προβλέπεται μέση ετήσια αύξηση κερδών ανά μετοχή 20% ως το 2005.

Η Merrill Lynch συστήνει στους επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και σε αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν έκθεση στην ελληνική αγορά να δώσουν έμφαση στην Alpha Βank.

Η τράπεζα βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να εκμεταλλευθεί τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς με ευρύτατο δίκτυο και αυξανόμενο μερίδιο στο δανεισμό των νοικοκυριών, ενώ έχει επιτύχει την αναδιάρθρωση του κόστους της, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η Merrill Lynch προβλέπει διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης των δανείων και του κύκλου εργασιών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, για τουλάχιστον πέντε χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα