Schroders Plc : Υπερδιπλάσια κέρδη το β' εξάμηνο

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2004 11:47

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο η Schroders Plc, η δεύτερη σε μέγεθος διαχειρίστρια κεφαλαίων της Βρετανίας, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της ανόδου των αγορών. Οι πελάτες της απέσυραν κεφάλαια από την εταιρεία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα καθαρά κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 26,7 εκατ. λίρες Αγγλίας (49,7 εκατ. δολ.) ή εννέα πένες ανά μετοχή από 12,8 εκατ. λίρες ή 4,4 πένες ανά μετοχή το δεύτερο εξάμηνο του 2002, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας σε ετήσια βάση. Οι καθαρές εκροές κεφαλαίων ανήλθαν το 2003 σε 500 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Michael Dobson, 51 ετών, αγωνίστηκε να περιορίσει τη μείωση του αριθμού των θεσμικών επενδυτών-πελατών της σε ΗΠΑ και Βρετανία από τον Οκτώβριο του 2001 όταν ανέλαβε τη διοίκηση. Μεταξύ 2000 και 2003 για κάθε λίρα που επένδυαν οι ιδιώτες επενδυτές οι θεσμικοί απέσυραν περίπου δύο λίρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Η μείωση του κόστους σε συνδυασμό με την περικοπή των θέσεων εργασίας και την αναδιάρθρωση της εταιρείας ήταν μεγαλύτερη από τα κέρδη πέρυσι. Ο Dobson κατήργησε 600 θέσεις εργασίας και πούλησε τμήματά της την τελευταία διετία μετά από τις μεγαλύτερες ζημίες που εμφάνισε το 2001 αποτέλεσμα της απόσυρσης κεφαλαίων από τους επενδυτές, αλλά και την πτώση των αγορών.

Για το σύνολο του 2003 τα καθαρά κέρδη της Schroders Plc αυξήθηκαν σε ποσοστό 89%, φθάνοντας στα 49,2 εκατ. λίρες ή 16,6 πένες ανά μετοχή, έναντι 26,1 εκατ. λιρών ή 8,8 πένες ανά μετοχή που ήταν πέρυσι.

Τα παραπάνω στοιχεία για την πορεία της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο, προέκυψαν από τους υπολογισμούς του Bloomberg News και από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου από το σύνολο της χρήσης.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν 14 πένες, ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 704 πένες η μία στις 8:14' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Πέρυσι κέρδισαν συνολικά ποσοστό 67%. Η χρηματιστηριακή αξία της Schroders ανέρχεται σε περίπου δύο δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα