Γ. Δραγασάκης: Η συμφωνία του Eurogroup δεν αντανακλάται στις αντιδράσεις της ΕΚΤ

«H επoχή των μνημονίων έχει τελειώσει»
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 20:45
UPD:06/03/2015 09:37
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας έχει αλλάξει. «Ό,τι συμβαίνει στη χώρα θα γίνεται με απόφαση της κυβέρνησης» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα είναι δικό μας, θα έχει τη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης» (φωτ. αρχείου).

H συμφωνία του Eurogroup δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε πως η επoχή των μνημονίων έχει τελειώσει και υπογράμμισε ότι η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι η αποτυχία των κυβερνήσεων που εγκλωβίστηκαν στις πολιτικές των μνημονίων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup είπε ότι αν και δύσκολη στην επίτευξή της υπήρξε και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματά της.

Ο κ. Δραγασάκης υπενθύμισε ότι το μήνυμα που έστελνε τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ήταν ότι ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Φαίνεται, όμως, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πως στη σημερινή απόφαση δεν ενσωματώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

Από την πλευρά μας τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε όμως και από όλα τα μέρη της συμφωνίας αυτής να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, σημείωσε.

 Όπως είπε, αυτή η συμφωνία είναι η βάση για να κινηθούμε προς τα μπροστά, όχι για να πάμε προς τα πίσω.

Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσής της και μέρος της εξειδίκευσης αυτής θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι  μετά το Eurogroup της Δευτέρας μπορεί να «ανοίξει» η ρευστότητα όπως είπε.

Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης, χαρακτήρισε θετικές τις πρόσφατες τοποθετήσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης τμήματος της δόσης με ορισμένες προϋποθέσεις.

ΕURONEWS

Επίσης σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας έχει αλλάξει. «Ό,τι συμβαίνει στη χώρα θα γίνεται με απόφαση της κυβέρνησης» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα είναι δικό μας, θα έχει τη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε ότι σήμερα επιχειρούμε να περάσουμε από την εποχή των μνημονίων σε ένα νέο συμβόλαιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία στην πολιτική της και στην οικονομική πολιτική της ιδιαίτερα.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία βάση στις πληροφορίες περί δυσφορίας του ίδιου προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τόνισε πως «πρέπει όλοι να επιταχύνουμε το έργο μας».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα