Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Boehringer Ingelheim

Επενδύσεις της εταιρείας σε δύο άξονες: την εξωστρέφεια και την καινοτομία
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 16:43
UPD:16:59

Από την έντυπη έκδοση

Με υψηλές εξαγωγικές επιδόσεις έκλεισε το προηγούμενο έτος για την Boehringer Ingelheim Ελλάς,τη μόνη πολυεθνική εταιρεία που διατηρεί παραγωγική μονάδα στη χώρα μας, με τις πωλήσεις της στο εξωτερικό να διαμορφώνονται στα 153 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 70% των συνολικών της πωλήσεων.

Η μητρική εταιρεία την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει στην ελληνική θυγατρική κεφάλαια της τάξης των 28 εκατομμυρίων ευρώ, με τα 10 εκατ.ευρώ να αφορούν τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής.

Η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία αποφασίστηκε μεσούσης της κρίσης, το 2012, αφορούσε την παραγωγή καιεξαγωγή δύο νέων, καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την καταπολέμηση του διαβήτη, τα οποία κυκλοφορούν πλέον από την εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα επένδυση, η οποία πλέον βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, οδήγησε σε αύξηση των εξαγωγών κατά 37%, ενώ η αύξηση του παραγωγικού δυναμικού την περίοδο 2011-2014 έφτασετο 14%, παρά την υφιστάμενη ύφεση.

Η παραγωγή στα επόμενα 2 χρόνια θα φτάσει τα 80εκατομμύρια σκευάσματα τον χρόνο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότιη Boehringer Ingelheim Ελλάς ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1966 και λίγα χρόνια αργότερα, το 1975, προέβη στην ίδρυση βιομηχανικής μονάδας παραγωγής στο Κορωπί Αττικής,θέτοντας νέα δεδομένα στο βιομηχανικό τομέα της Ελλάδας.

Σήμερα απασχολεί 398 εργαζομένους, από τους οποίουςοι 113 εργάζονται στο εργοστάσιο, παράγοντας 51 διαφορετι κάπροϊόντα.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι σεετήσια βάση παράγονται στην ελληνική μονάδα 50 εκατομμύρια σκευάσματα.

Το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί, τροφοδοτεί τις αγορές πλέον των 45 χωρών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ανατολικής Ευρώπης, βαλκανικές χώρες, αγορές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Καθετοποιημένη μονάδα

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο αποτελεί μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής καιαπό το 1997 η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου προσανατολίστηκε και εκτός ελληνικών συνόρων.

Σήμερα, η σημασία του εργοστασίου είναι στρατηγική για την παραγωγή νέων προϊόντων για 140 χώρες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανέφερεότι «οι εξαγωγές της BoehringerIngelheim το 2014 ανήλθαν στα153 εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας το 70% των συνολικώντης πωλήσεων στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύοντας περίπου το1% της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου».

Σημειώνεται ότι οι επενδύ-σεις της μητρικής για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της ελληνικής θυγατρικής αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη της γερμανικής πολυεθνικής και την πρόθεσή της όχι μόνο να αναβαθμίσει την εταιρεία, αλλά και να στηρίξεικαι να ενισχύσει τις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι τόσο ο δρόμος της ανάπτυξης όσο και της αύξησης των θέσεων εργασίας περνούν μέσα από τηστήριξη των εξαγωγών.

Οι εξαγωγές έχουν επίσης συμβάλει στην πλήρη κάλυψητου εργοστασίου της, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο και τη συσκευασίαφαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής και παράλληλα ακολουθεί εσωτερικές διαδικασίεςελέγχου της εταιρείας.

Ετσι, η ποιότητα των ιδιοσκευασμάτων ανταποκρίνεται σε πολύ αυστηρότερα κριτήρια από αυτά που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Το εργοστάσιο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9002 από το 1998 και έχει τιμηθεί από του πουργείο Πολιτισμού με ειδικό βραβείο για αρμονική προσαρμογή μιας εργοστασιακής μονάδας στο φυσικό περιβάλλον», δήλωσε ο Διευθυντής του εργοστασίου της BoehringerIngelheim, κ. Ν. Μαζωνάκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΚΑΣ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα