Πλαίσιο: Αύξηση 12,9% στα ετήσια κέρδη

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 10:00
UPD:10:04

Καθαρά κέρδη ύψους 16,1 εκατ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή, αυξημένα κατά 12,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Πλαίσιο Computers το 2014.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 14,5% και ανήλθαν στα 22,3 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 7,5% του κύκλου εργασιών, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,2%.

Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ενισχύθηκε κατά 9,9% στα 25,8 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη περαιτέρω βελτίωση του σχετικού περιθωρίου κατά 36 μονάδες βάσης στο 8,7%.

«Για μια ακόμα χρονιά το ΠΛΑΙΣΙΟ πέτυχε ουσιαστική μεγέθυνση στα βασικά οικονομικά του μεγέθη. Η κερδοφορία πριν τη φορολογία ξεπέρασε τα 22 εκατ. ευρώ, περίπου 15% υψηλότερη έναντι του 2013. Βελτίωση σημειώθηκε σε όλες τις κατηγορίες περιθωρίων απόδοσης, παρά την αυξημένη (αλλά στρατηγικά στοχευμένη) διαφημιστική δαπάνη που ναι μεν επιβάρυνε τα έξοδα, επέφερε όμως σημαντική αύξηση των πωλήσεων προϊόντων που παραδοσιακά συνδυάζουν ανταγωνιστικές τιμές με υψηλότερη κερδοφορία», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

«Η εξαιρετική ρευστότητα που διατηρούμε και η οποία διευρύνεται συνεχώς λόγω των πολλαπλών χρήσεων με σταθερά αυξανόμενη κερδοφορία και θετικές καθαρές ταμειακές ροές, σε συνδυασμό με τη σχετικά περιορισμένη ανάγκη για επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου, των εξαιρετικά περιορισμένων δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου, αλλά και της ιδιαίτερα χαμηλής επενδυτικής απόδοσης από την εκμετάλλευση των εν λόγω διαθεσίμων, οδηγεί τη Διοίκηση στην απόφαση να προτείνει στην επερχόμενη τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, την επιστροφή μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της ΠΛΑΙΣΙΟ, ύψους 11 εκατ. ευρώ περίπου ή 50 λεπτών ανά μετοχή», πρόσθεσε ο κ. Γεράρδος.


 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΙΣ



Σχολιασμένα