Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 07:01
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά τις εκθέσεις για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα, οι οποίες κατέδειξαν ότι οι εταιρείες ενδέχεται να προχωρήσουν σε επενδύσεις το επόμενο τρίμηνο. Οι μετοχές της Kyocera Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την άνοδο.

«Οι δείκτες για την αγορά κινούνται ανοδικά», ανέφερε ο Ichiro Takamatsu, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. σε μετοχές με την Cigna International Investment Advisors Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η εσωτερική ανάπτυξη τονώνεται από τις δαπάνες στις οποίες προχωρούν οι εταιρείες».

Ο MSCI Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 857 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 91,95 μονάδες και πλησίασε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών ετών στη 1:24' μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,9% φθάνοντας στις 11.448,02 μονάδες και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υπερέβη τις 900 μονάδες για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, μετά την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας η οποία έδειξε αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Φεβρουάριο, σημάδι ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους, τους ερχόμενους μήνες.

Οι κατασκευαστές chip, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και η Singapore Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. σημείωναν κέρδη μετά την ανακοίνωση της Dramexchange.com ότι η ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές αυξάνεται, κάτι που θα ωθήσει ανοδικά τις τιμές των περισσοτέρων chip που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους.

Αλλού στην Ασία, οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι δείκτες στην Κίνα, τη Μαλαισία και την Ινδονησία σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα