Ιαπωνία : Σημαντική η αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 09:44

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αισιόδοξες δήλωσαν οι ιαπωνικές εταιρείες την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου και για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι εξαγωγικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Sharp Corp., αύξησαν τις δαπάνες τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην εξωτερική ζήτηση.

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των εταιρειών με ίδια κεφάλαια ύψους τουλάχιστον ενός δισ. γιέν (εννέα εκατ. δολ.), διαμορφώθηκε στο +5,1 αυτό το τρίμηνο από +5,3 μονάδες που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2003, καθώς οι εταιρείες έγιναν περισσότερο αισιόδοξες για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Τόκυο. Ο θετικός δείκτης καταδεικνύει ότι οι αισιόδοξοι υπερέβησαν τους απαισιόδοξους.

«Οι δαπάνες των εταιρειών, οι οποίες αποτελούν περίπου το ήμισυ της οικονομικής ανάπτυξης του 7% της Ιαπωνίας σε ετήσια βάση, αυξάνονται από τους εξαγωγείς και τις εταιρείες που εξαρτώνται από τη ζήτηση των καταναλωτών, η οποία συμμετάσχει περισσότερο από το ήμισυ στη δεύτερη οικονομίας στον κόσμο», ανέφερε ο Kakutaro Kitashiro, επικεφαλής της Japan Association of Corporate Executives.

Οι μεγάλες εταιρείες εκτιμούν ότι ο δείκτης θα αναρριχηθεί στις 8,7 μονάδες το επόμενο τρίμηνο και στις 8,3 μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα