Pinault-Printemps-Redoute : Μείωση 59% των κερδών

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 10:04

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 59% σημείωσαν το 2003 τα καθαρά κέρδη της Pinault-Printemps-Redoute SA, που ελέγχει την εταιρεία ειδών πολυτελείας, Gucci Group NV, μετά την πώληση τμημάτων της τα οποία της απέφεραν σε ετήσια βάση περισσότερα από τέσσερα δισ. δολάρια.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 645 εκατ. ευρώ (786 εκατ. δολ.) από 1,59 δισ. ευρώ το 2002, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Τρεις οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη θα κυμαίνοντο από 548 εκατ. έως 582 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας ένα χρόνο πριν περιελάμβαναν κέρδη της από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Η Pinault προχώρησε στην πώληση του τμήματος πιστώσεων, σταθμών και φορτώσεων στα τέλη του 2002 προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα είδη πολυτελείας και άλλα καταναλωτικά αγαθά, όπως τα βιβλία και τα CD. Ο επικεφαλής της εταιρείας Serge Weinberg, προσπαθεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την εταιρεία και τα τμήματα τα οποία της απέμειναν, καθώς τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Gucci αποχωρούν.

Οι μετοχές της Pinault-Printemps έκαναν ράλι τη χρονιά που πέρασε, κερδίζοντας ποσοστό 48%. Η γαλλική εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 10,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα