Suez SA : Στόχος η επιστροφή στην κερδοφορία το 2004

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 10:31

ΣΧΕΔΙΑ για την επιστροφή της στην κερδοφορία κάνει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Suez SA, μετά τις ζημίες ύψους 2,9 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.) που εμφάνισε τη χρήση του 2003, αποτέλεσμα των δαπανών για την έξοδό της από δραστηριότητες μη συγγενείς με την ενέργεια, το νερό και τα απόβλητα.

Οι καθαρές της ζημίες διευρύνθηκαν φθάνοντας τα 2,17 δισ. ευρώ μετά από ζημίες ύψους 862,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη από την τελευταία χρήση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Gerard Mestrallet βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου μείωσης του χρέους με τη μείωση των περιουσιακών στοιχείων, καθώς τα 20 δισ. ευρώ από τις εξαγορές ώθησαν το δανεισμό στα 26 δισ. ευρώ στα τέλη του 2002.

«Το σχέδιο 2003-2004 που αφορά την αναδιάρθρωση της εταιρείας ολοκληρώθηκε και υπερέβη τους στόχους της διοίκησης», τονίζεται στην ανακοίνωση της Suez, η οποία έχει στόχο την επιστροφή της στην κερδοφορία φέτος.

Η εταιρεία μείωσε το χρέος της κατά περίπου 50% στα 15 δισ. ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Anne Liontas, ενώ σχεδιάζει να διατηρήσει το μέρισμά της στα 71 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα