Αλλαγές στην ιεραρχία της Marks & Spencer

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 13:03

Τον Vittorio Radice επέλεξε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Plc, για να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της που ταλαντεύονται, ενώ τον έθεσε και επικεφαλής του τμήματος επίπλων και του ανασχεδιασμού των καταστημάτων της.

Ο Vittorio Radice, τον οποίο επέλεξε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας για να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της.

Ο Radice, ηλικίας 46 ετών, αναλαμβάνει αυτήν τη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ο David Norgrove, για τον οποίο η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι σκέφτεται να αντικαταστήσει, σύμφωνα με συνέντευξη της εκπροσώπου της εταιρείας, Sue Sadler.

O Mark McKeon, πρόεδρος της Starbucks Corp. σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο ως διευθυντής λιανικής πώλησης και επικεφαλής των καταστημάτων που διαθέτει η εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, συμπλήρωσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι ο Radice, που εργάζεται στην Marks & Spencer από τον Μάρτιο του 2003, μετά από τέσσερα χρόνια επικεφαλής των πολυκαταστημάτων Selfridges Plc, θα εργαστεί για να αναζωογονήσει τα έσοδα της εταιρείας τα οποία μειώθηκαν σε ποσοστό 3,3% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης.

Ο επικεφαλής της Marks & Spencer, Roger Holmes, σε δήλωσή του ανέφερε : «Ο νέος ρόλος του Vittorio είναι ο κατάλληλος και έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Είναι γνωστός για τις εξαιρετικές επιδόσεις του στον κλάδο της λιανικής και έχει το θάρρος να κάνει μεγάλες αλλαγές αναφορικά με τις προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό».

Ο βασικός μισθός του Radice θα αυξηθεί στις 485.000 λίρες Αγγλίας το έτος, από 435.000 λίρες από τις 5 Απριλίου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα