Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2004 07:45
UPD:19:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ασίας. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Hyundai Motor Co., καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για την αύξηση της αξίας των εσόδων τους, μετά την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι των νομισμάτων της περιφέρειας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

«Ισχυρότερο δολάριο σημαίνει ό,τι καλύτερο για την Ιαπωνία, την Κορέα και τις άλλες ασιατικές χώρες», ανέφερε ο Lawrence Lai, ο οποίος διαχειρίζεται 100 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Asset Management Ltd. στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας : «Η εσωτερική κατανάλωση των ΗΠΑ βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα και αυτό θα βοηθήσει κατά πολύ τις ασιατικές αγορές». Ο ίδιος προτιμά μετοχές εταιρειών της Ν. Κορέας και κατέχει μετοχές της Samsung Electronics Co.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 11.461,09 μονάδες στις 12:50' μ.μ. τοπική ώρα στο Τόκυο, οδηγώντας τον δείκτη αυτήν την εβδομάδα υψηλότερα κατά 3,8%. Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 857 μετοχές εταιρειών της Ασίας, αναρριχήθηκε κατά 1,1% αυτήν την εβδομάδα. Την άνοδο οδηγούσαν οι μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της περιφέρειας, Samsung Electronics και Toyota Motor Co.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. και των μεγαλύτερων ιαπωνικών τραπεζών σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Asahi», το οποίο ανέφερε ότι η Mizuho απέτυχε να εξοικονομήσει τα κατάλληλα αποθέματα, προκειμένου να καλύψει τις ζημίες από τα επισφαλή της δάνεια.

Αλλού στην περιφέρεια, η μετοχή της AMP Ltd. της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, μετά την εισήγηση χρηματοοικονομικών οίκων, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank κινούοντο ανοδικά μετά τις εισηγήσεις για την αγορά των μετοχών τους. Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, ανακοίνωσε χθές ότι τα λειτουργικά της κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

Ολοι οι δείκτες στην Ασία σημείωναν κέρδη εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τις Φιλιππίνες. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά της Ταϊλάνδης λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα