Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2004 10:10
UPD:10:23

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε το Φεβρουάριο 125.00 νέες θέσεις εργασίας έναντι 112.000 τον Ιανουάριο. Το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.557,2 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.774,6 μονάδες μειωμένος οριακά κατά 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX με απώλειες 0,18%.

Σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 2,62%, καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο αμερικανικός «κολοσσός» Citigroup έχει θέσει στο στόχαστρο την εξαγορά της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία. Πηγές που επικαλείται το Reuters διέψευσαν σήμερα τις εν λόγω φήμες.

Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Ο τίτλος της Infineon Technologies υποχωρεί κατά 0,5%. Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, η αμερικανική Intel προέβη στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις της στο πρώτο τρίμηνο θα κυμανθούν ανάμεσα στα 8 δισ. δολ. και 8,2 δισ. δολ. έναντι 7,9 δισ. δολ. και 8,5 δισ. δολ. που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών - κυρίως αυτοκινητοβιομηχανιών - επωφελούμενες από την εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα