Schering AG : Αγορά ιδίων μετοχών τεσσάρων εκατ. δολαρίων

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2004 13:44

Στην αγορά ιδίων μετοχών, τουλάχιστον τεσσάρων εκατ. φέτος, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών στον κόσμο Schering AG, καθώς μειώνονται τα κέρδη της για δεύτερο χρόνο.

Η εταιρεία επανέλαβε τις προβλέψεις για την προοπτική των εσόδων της για φέτος λέγοντας ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι περίπου 1,97 ευρώ από 2,28 ευρώ ανά μετοχή που ήταν πέρυσι και ότι οι πωλήσεις θα είναι αυξηθούν κάτω του 10% εξ αιτίας της διαφοράς των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η Schering επανέλαβε επίσης τον στόχο ου 2006 που έχει θέσει αναφορικά με τα λειτουργικά της κέρδη και στο 18% επί των πωλήσεων, καθώς επίσης και αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, στα δύο δισ. δολάρια.

Σημειώνεται, ότι σχεδιάζει να αυξήσει την κερδοφορία της μειώνοντας το λειτουργικό της κόστος και βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες της, προχωρώντας σε λεπτομέρειες στα μέσα του έτους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Hubertus Erlen, λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε.

Η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, πιέζεται να καταστεί πιο κερδοφόρα, καθώς αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό από τις δύο πρώτες της αγοράς, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές. Η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα από την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και εξ αιτίας των μέτρων της κυβέρνησης για μείωση των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε Γερμανία και Ιαπωνία.

Οι μετοχές κέρδιζαν εννέα σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 40,70 ευρώ η μία στις 9:58' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος έχουν κερδίσει ποσοστό 1,4%, τη στιγμή που ο δείκτης Bloomberg Europe pharmaceutical που αποτελείται από 20 μετοχές εταιρειών κέρδισε φέτος 2,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα