Τρίτη ημέρα απωλειών για το ευρώ

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 13:13
UPD:13:13
EC

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων.

Ειδικότερα, στις 13:01, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,22% στα 1,1341 δολάρια, από 1,1450 δολάρια που είχε βρεθεί χθες, στα υψηλότερα της συνεδρίασης. Αυτήν την εβδομάδα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται μεταξύ 1,13 δολαρίων και 1,1450 δολαρίων, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διακύμανση του ευρώ αυτήν την εβδομάδα δείχνει ότι οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει κάποια συμφωνία στην Ευρωζώνη. Σε διαφορετική περίπτωση το ευρωπαϊκό νόμισμα θα είχε χάσει 2-3 σεντς από τα τρέχοντα επίπεδα, προκαλώντας αναταράξεις στις αγορές.

Επίσης, το δολάριο κινείται ανοδικά έναντι των βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, η οποία συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης της, συνηγορούν υπερ μιας κίνησης αύξησης του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες.

Μπορεί τα πρακτικά της συνεδρίασης της Νομισματικής Επιτροπής της Fed του Ιανουαρίου να έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι δεν "βιάζονται" για την αύξηση, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί υπ' όψιν τα στοιχεία του πρώτου μήνα του νέου έτους, τα οποία έδειξαν ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει συνδέσει την απόφασή της για τα επιτόκια με την πορεία της αγοράς εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα