Την BellSouth στη Λ. Αμερική εξαγοράζει η Telefonica

Αντί 5,85 δισ. δολ., σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2004 09:23

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά τμήματος της BellSouth πέτυχε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Λατινική Αμερική, Telefonica SA, αντί του ποσού των 5,85 δισ. δολ. σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτήν, απορροφώντας παράλληλα και το χρέος της.

Το χρέος ύψος 1,5 δισ. δολ. συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω ποσόν, τόνισαν οι ίδιες πηγές, οι οποίες θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Η Telefonica, που εδρεύει στη Μαδρίτη και είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η προσφορά για την εξαγορά θα φθάσει τα έξι δισ. δολάρια.

Η εξαγορά αυτή θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδα της Telefonica στη Λατινική Αμερική, κατά περίπου 1/3, δίνοντάς της 40 εκατ. πελάτες και επιτρέποντάς της να πλησιάσει την America Movil SA. Η συμφωνία αυτή είναι η μεγαλύτερη για την Telefonica από το 2000, που ανέλαβε τη διοίκησή της ο Cesar Alierta, 58 ετών. Η πώληση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην BellSouth να χρηματοδοτήσει την εξαγορά ύψους 41 δισ. δολ. της AT&T Wireless Services Inc. από το joint venture με την Cingular Wireless.

Ο εκπρόσωπος της BellSouth στην Ατλάντα των ΗΠΑ, Jeff Battcher, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ τηλεφωνική κλήση στα γραφεία Τύπου της Telefonica στη Μαδρίτη δεν απαντήθηκε.

Οι μετοχές της Telefonica κέρδιζαν 0,2%, φθάνοντας στα 13,24 ευρώ η μία την Παρασκευή στη Μαδρίτη, τη στιγμή που μετοχές της Telefonica Moviles SA αναρριχήθηκαν κατά 0,8%, φθάνοτνας στα 9,03 ευρώ. Οι μετοχές της BellSouth υποχωρούσαν 23 σεντς φθάνοντας στα 28,84 δολ. η μία την περασμένη Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα