Μικρή πτώση σημείωσε ο Nikkei

«Κρατήθηκε» πάνω από τις 11.500 μονάδες
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2004 09:44

ΜΙΚΡΗ πτώση σημείωσε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, αδυνατώντας να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate, καθώς εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών.

Η μετοχή της Mitsubishi Estate, της μεγαλύτερης εταιρείας real estate στην Ιαπωνία βάσει της χρηματιστηριακής της αξίας, υποχώρησε κατά 2,54%. Σημειώνεται ότι ο κλαδικός δείκτης των εν λόγω εταιρειών καταγράφει από την αρχή του έτους συνολικά κέρδη της τάξεως του 31%.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών επωφελούμενες από την πρόσφατη εξασθένηση του γιεν έναντι του δολαρίου. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό νόμισμα ξεπέρασε τα 112 γιεν ανερχόμενο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Η μετοχή της Mazda σημείωσε άνοδο 3,18%. Ο τίτλος της Toshiba έκλεισε με κέρδη 2,56%.

«Όσο το γιεν παραμένει κοντά στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών θα συνεχίσουν να επωφελούνται», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων στη Resona Asset Management στο Τόκιο.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των χαλυβουργιών. Η μετοχή της Nippon Steel ενισχύθηκε κατά 3,62%. Την περασμένη εβδομάδα η εν λόγω εταιρεία επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα στην οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα που διανύουμε.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,30% και διαμορφώθηκε στις 11.502,86 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 11.643,37 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουνίου 2002.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.132,03 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 3 Ιουνίου 2002, σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,09%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα