Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Βαρουφάκη - Αμερικανού ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 17:51
UPD:20:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (φωτ. αρχείου).

Να καταλήξει σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ παρότρυναν οι ΗΠΑ την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσες δυσκολίες για τη χώρα. 

«Η αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας θα οδηγούσε αμέσως σε δύσκολες ώρες την Ελλάδα» φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο χρόνος περνάει» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, απευθύνοντας έκκληση στην Αθήνα να βρει «έναν εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσει προς τα εμπρός» σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρακινούν όλες τις πλευρές για να επιτευχθεί μια χειροπιαστή πρόοδος, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα «δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Μέσω twitter αναφέρθηκε στη συνομιλία ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Το αγγλικό κείμενο του «τιτιβίσματος» του κ. Βαρουφάκη, είναι το εξής: «US Treasury Sec did indeed tell me that non agreement would damage Greece. He added that it would also damage Europe. Advice to both sides!».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα