WSJ: Επέκταση του προγράμματος κατά τέσσερις έως έξι μήνες θα ζητήσει η Ελλάδα

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 09:38
UPD:11:21
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Παράλληλα σημειώνεται ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως αναμένει μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη για την παράταση».

Την «επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για τέσσερις έως έξι μήνες» θα ζητήσει η Ελλάδα σήμερα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη «αξιωματούχους που είναι σε θέση να γνωρίζουν την κατάσταση».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι όροι της αίτησης βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση». «Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, όπου ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα για την αποκαθήλωση όσων έγιναν με εντολή του μνημονίου και ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να συγκληθεί σύνοδος κορυφής για τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας του», αναφέρει η εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως αναμένει μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη για την παράταση».

«Η γνώμη μου είναι ότι θα υπάρξει ένα κείμενο με το οποίο όλοι θα είναι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, όπως αναφέρει η WSJ, προσθέτοντας πάντως ότι «οι συνομιλίες του τις τελευταίες ημέρες με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης ήταν -όπως ο ίδιος τις περιέγραψε- "θορυβώδεις"».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα