Πεκίνο: Άγνοια για τα περί πρότασης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 13:12
UPD:13:14
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Άγνοια δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σχετικά με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου επί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκου Χουντή ότι το Πεκίνο προσφέρθηκε να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα, παρότι η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζήτησε.

«Υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατα, αμέσως μετά τις εκλογές, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων» ανέφερε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, δήλωσε από την πλευρά της ότι διάβασε τις σχετικές δηλώσεις, αλλά «δεν γνωρίζει» κάτι για το ζήτημα.

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την συνεργασία και τις ανταλλαγές σε πολλούς τομείς με τη νέα ελληνική κυβέρνηση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τα αμοιβαία οφέλη για να προωθήσουμε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των διμερών δεσμών» σημείωσε η ίδια κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ως προς το θέμα που αναφέρατε, δεν γνωρίζω τίποτα», πρόσθεσε.

Σε διευκρινιστικές τους αναφορές σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Χοντής, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμαναν πάντως ότι η δήλωση αφορούσε αποκλειστικά στις επενδυτικές σχέσεις της Κίνας με την Ελλάδα, στη βάση της συνεργασίας, του αμοιβαίου σεβασμού και οφέλους των δύο χωρών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα