Υποχωρεί το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 07:30

ΥΠΟΧΩΡΕΙ το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία, μετά το δημοσίευμα στην γιαπωνέζικη εφημερδία «Sankei», το οποίο ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία και πως η Ιαπωνία αποτελεί έναν από τους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.

Οι επιθέσεις σε ώρα αιχμής σε τραίνο στην ισπανική πρωτεύουσα στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 190 ανθρώπων. Ενα e-mail που εστάλη στην αραβόφωνη ημερήσια εφημερίδα του Λονδίνου «Αλ Κουντς Αλ Αράμπι» από τρομοκρατική οργάνωση, διεκδικούσε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία για λογαριασμό της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στο μήνυμα γίνεται αναφορά και για την Ιαπωνία.

«Η επίθεση στην Ισπανία δείχνεί ότι οποιοσδήποτε πολεμά την τρομοκρατία κινδυνεύει», ανέφερε ο Claudio Piron, στρατηγικός αναλυτής στην αγορά συναλλάγματος στη Σιγκαπούρη, με τη Standard Chartered Plc., συμπληρώνοντας : «Οι φήμες για μία τρομοκρατική επίθεση στην Ιαπωνία προκαλούν νευρικότητα στον κόσμο».

Το γιέν υποχώρησε στα 111,03 έναντι του δολαρίου στις 2:07' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 110,78 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ υποχώρησε στα 136,43 γιέν από 136,86 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα