Σόιμπλε: Δεν διαπραγματευόμαστε νέο πρόγραμμα

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 18:26
UPD:20:21
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

O κ. Σόιμπλε (φωτ. αρχείου) χαρακτήρισε λάθος τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κομισιόν να έχει έλθει σε συμφωνία με την Ελλάδα προσθέτοντας πως το  Eurogroup δεν θα διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση.

«Δεν διαπραγματευόμαστε νέο πρόγραμμα. Έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κωνσταντινούπολη και μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του Eurogroup.

Ο ίδιος είπε ότι αύριο ο κ. Βαρουφάκης για πρώτη φορά θα παρουσιάσει επίσημα τις προτάσεις του στο Eurogroup και τόνισε πως στη συνέχεια «θα δούμε ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας».

Σημείωσε δε πως το τρέχον πρόγραμμα θα πρέπει να εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μόνο έπειτα από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα μπορεί να γίνει συζήτηση για επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι οι κανόνες ως ένα βαθμό είναι σαφείς για την Αθήνα», συνέχισε ο Σόιμπλε.

«Αύριο θα ακούσουμε τις δεσμεύσεις τους, αυτό είναι καλύτερο από τις πληροφορίες που μεταδίδονται από την τηλεόραση», πρόσθεσε.

Ωστόσο σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Σόιμπλε αναφορικά με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα δεν επιθυμεί την τελευταία δόση τότε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε, σύμφωνα με το Bloomberg: «Τότε τελείωσε αυτό ήταν (then that’s it)».

Ακόμη ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε λάθος τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κομισιόν να έχει έλθει σε συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε διέψευσε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εξάμηνη παράταση. Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε πως κανείς εκτός της Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Πηγή: Reuters, Bloomberg, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα