Ανακάμπτει το δολάριο

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 10:44
UPD:10:45

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικών του ανταγωνιστών καλύπτοντας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε την Πέμπτη.

Αρνητικά επηρέασε χθες το αμερικανικό νόμισμα δημοσίευμα οι πληροφορίες ότι πίσω από τις χθεσινές, πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη κρύβεται η Αλ Κάιντα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/12/885818.htm .

Οι πληροφορίες αυτές αναζωπύρωσαν τους φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τομ Ριτζ. «Προς το παρόν, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είμαστε ο κύριος στόχος», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο, η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ανα Παλάθιο δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ότι οι χθεσινές επιθέσεις στη Μαδρίτη φέρουν την υπογραφή της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών ETA.

Στις 10:29 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2265 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,4%. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2256 δολάρια ανά ευρώ.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό νόμισμα ισοδυναμούσε με 111,38 γιεν ενισχυμένο κατά 0,4%.

Αρνητικά επηρέασε το ευρώ η είδηση ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία σημείωσε απρόσμενη πτώση κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,5%. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 1,2%.

Στις 15:30 θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Φεβρουάριο και στις 16:45 τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το Μάρτιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 95 από 94,4.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα