Κίνα: Σε χαμηλό πενταετίας ο πληθωρισμός

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 10:12
UPD:10:16
REUTERS/JIANAN YU

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για μια άνοδο της τάξεως του 1%.

Σε χαμηλό πέντε ετών υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Κίνα τον Ιανουάριο, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για την οικονομία της χώρας και ασκώντας πιέσεις για περαιτέρω μέτρα στήριξης προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για μια άνοδο της τάξεως του 1%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από τον Νοέμβριο του 2009.

«Τα σημερινά στοιχεία επιβεβαίωσαν την οικονομική επιβράδυνση του Ιανουαρίου, ενώ ο εντεινόμενος αντιπληθωρισμός θα πλήξει περαιτέρω τις περιθώρια κερδοφορίας των επιχειρήσεων», παρατηρεί οικονομολόγος της HSBC για την Κίνα.

«Αυτό αυξάνει την ανάγκη για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση. Συνεχίζουμε να περιμένουμε άλλη μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το πρώτο τρίμηνο», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα