«Πολύ κακή έκβαση» στο ελληνικό ζήτημα φοβάται ο Όζμπορν

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 09:21
UPD:12:45
REUTERS/POOL

«Αυξάνονται επίσης οι κίνδυνοι ενός εσφαλμένου υπολογισμού ή μιας λανθασμένης κίνησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία πολύ κακή έκβαση»,  πρόσθεσε ο κ. Όζμπορν (φωτογραφία αρχείου).

Αυξανόμενο κίνδυνο για μία «πολύ κακή έκβαση» στην αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης «βλέπει» ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο πως αυξάνονται κάθε μέρα οι κίνδυνοι αυτής της αντιπαράθεσης για την παγκόσμια οικονομία και ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία.

«Αυξάνονται επίσης οι κίνδυνοι ενός εσφαλμένου υπολογισμού ή μιας λανθασμένης κίνησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία πολύ κακή έκβαση»,  πρόσθεσε ο κ. Όζμπορν. 

Όπως είπε, το G20 καλεί όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαμάχη να βρουν κάποιες κοινές λύσεις. «Εντείνουμε επίσης στην πατρίδα τις προετοιμασίες μας για το όποιο αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ και επανέλαβε: «Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολύ δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και πιθανόν πολύ επιβλαβής για την ευρωπαϊκή οικονομία». 

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δηλώσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την ανησυχία των ηγετών διεθνώς ότι η προοπτική της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. 

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα