Ομπάμα: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 19:11
UPD:20:00
REUTERS/BPA

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Την πρόταση της Γερμανίας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τη καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση.

«Ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέοδρος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Πρόσθεσε δε ότι μία τέτοια ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απ' την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι αναμένει η Ελλάδα να προσέλθει με δική της πρόταση για βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι τι πρόταση «θα ρίξει στο τραπέζι» η
Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα