Λιου: Ελλάδα και Ευρώπη να «περιορίσουν τις ρητορείες»

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 14:47
UPD:15:26
REUTERS/JONATHAN ERNST

Μήνυμα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη να «περιορίσουν τις ρητορείες» στις συζητήσεις που διεξάγονται σχετικά με την πιθανή χαλάρωση των μέτρων λιτότητας από την Αθήνα, έστειλε η Ουάσιγκτον.

«Πιστεύω πως η ένταση πρέπει να μειωθεί λίγο στη συζήτηση», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Όλοι πρέπει να περιορίσουν λίγο τις ρητορείες», δήλωσε ο Λιου και υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει μια συζήτηση όπου η Ελλάδα και όλα τα μέρη με τα οποία εμπλέκεται να αναζητήσουν μια πρακτική, πραγματιστική οδό προς τα εμπρός».

Όπως είπε, αυτό είναι προς το συμφέρον όλων. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία. 

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της κατά την πορεία των τελευταίων ετών. Έχει πλέον πιο σταθερά θεμέλια... πρέπει να οικοδομήσει πάνω σε αυτά τα πιο σταθερά θεμέλια», πρόσθεσε. 

Οι δηλώσεις του έγιναν μερικές ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του G20, κατά το οποίο η Ελλάδα θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκονται επισήμως στην ατζέντα της συνόδου. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα