Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2004 10:34

ΠΤΩΣΗ σημειώνει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ έπειτα από ενδείξεις ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη κρύβεται η Αλ Κάιντα.

Σε βιντεοκασέτα που βρέθηκε το Σάββατο κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος της Μαδρίτης ένας άνδρας με αραβική ενδυμασία ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της οργάνωσης λέγοντας ότι «πρόκειται για προειδοποίηση του στρατιωτικού εκπροσώπου της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη, Αμπού Ντούχαν Αλ Αφγκάνι» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/15/886519.htm .

«Ο αντίκτυπος των βομβιστικών επιθέσεων στη Μαδρίτη θα συνεχίσει να επηρεάζει τις αγορές συναλλάγματος και αυτή την εβδομάδα», αναφέρει σε σχόλιό της η UBS.

Στις 10:09 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2265 δολάρια έναντι 1,2210 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή ήταν 1,2235 δολάρια ανά ευρώ.

Νωρίς το πρωί πάντως το ενιαίο νόμισμα δέχθηκε πιέσεις στον απόηχο της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού στην Ισπανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/15/886529.htm .

Την περασμένη εβδομάδα το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου για τέταρτο διαδοχικό επταήμερο εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/13/886228.htm .

Πτωτικά κινείται σήμερα το δολάριο και έναντι του ελβετικού φράγκου, ενώ παρουσιάζει οριακές μεταβολές έναντι του γιεν.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών αυξήθηκε το Φεβρουάριο κατά 0,4% έναντι ανόδου κατά 0,8% τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα